חכמולוגי
השף הצעיר

לזניה

 

לזניה 

 

הכנתם פעם לזניה? לא תאמינו כמה זה פשוט - וכמה זה טעים!

 

המצרכים:

 

- עלי לזניה קנויים

 

לתערובת הגבינה:

 

- שתי קופסאות קוטג'

- ביצה

- חצי לימון

- חצי כפית מלח

- פלפל שחור

 

לתערובת העגבניות:

 

- קופסה קטנה של רסק עגבניות

- 3/4 כוס מים

- חצי כפית מלח

- פלפל שחור

- שום כתוש או גבישי (לא מוכרחים)

- פטרוזיליה מיובשת (כנ'ל)

 

לציפוי:

 

- כוס גבינה צהובה מגוררת, או כמה פרוסות גבינה

 

אופן ההכנה:

 

בקערה אחת, ערבבו היטב את הקוטג', הביצה, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל.

בקערה שניה, ערבבו היטב את את הרסק, המים והתבלינים.

כעת, הרכיבו את המנה:

כסו תחתית של תבנית בעלי לזניה.

שפכו כשליש מתערובת העגבניות על העלים ופזרו אותה באופן שווה.

שפכו כמחצית מתערובת הגבינה, ופזרו גם אותה באופן שווה.

חזרו על התהליך: הניחו שכבה נוספת של עלי לזניה, שליש נוסף של רסק עגבניות, ואת המחצית השניה של תערובת הגבינה.

כסו בשכבה שלישית של עלי לזניה, הרטיבו אותה ברסק הנותר, ופזרו מעל גבינה צהובה מגוררת, או מספר פרוסות גבינה צהובה.

 

הכניסו לתנור למשך כמחצית השעה, או עד שהמאפה רך והגבינה הצהובה מבעבעת מעט.

זהו, הלזניה מוכנה. חתכו סלט ירקות עסיסי (שיהיו לכם גם קצת ויטמינים…) ויש לכם יופי של ארוחת ערב! בתיאבון!

 

התגובות שלכם

  • אוריה נעמן
    כ"א אדר תשע"ז
    נשמע טוב ומריח טוב נקווה שזה ככה גם במציאות...
  • לוןי
    י"ב טבת תשע"ז
    ימיייייייייי טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
  • צופיה מונטיפיורי
    י"ב טבת תשע"ז
    אני אכין מתישהו...