חכמולוגי
השף הצעיר

בייגלה ירושלמי

מה דעתכם שלכבוד יום ירושלים, נכין מתכון ירושלמי אמיתי? קבלו את …הבייגלה הירושלמי!

 

מצרכים לבצק:

 

- 1/2 קילו קמח

- 1/2 1 כוסות חלב חמים

- 1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים

- 3 כפות סוכר

- 1/2 כף מלח

 

לציפוי:

 

- ביצה טרופה

- שומשום

- זעתר

- מלח גס

 

אופן ההכנה:

 

מכניסים את חומרי הבצק לתוך קערה, מערבבים ולשים. אפשר להשתמש במיקסר, וללוש בעזרתו, ואפשר גם ביד. כשנוצר בצק אחיד, גמיש וחלק, מכסים את הבצק במגבת נייר או בניילון נצמד למשך חצי שעה.

  מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו לכדורים. בעזרת הידיים יוצרים חור בכדור, ומושכים  אותו בזהירות ובאיטיות לצורה של בייגלה מאורך.

 מניחים את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת, ומתפיחים למשך חצי שעה נוספת.

 מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות את הציפוי האהוב עליכם - שומשום, זעתר, או מלח גס. אפשר גם את שלושתם יחד! אופים כ- 15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהבייגלה מזהיב. בתיאבון! 

התגובות שלכם

  • הודיה בוצקו
    י"ט כסלו תשע"ז
    היה ממש טעים
    • הודיה
      ה' תשרי תשע"ח
      וואוו סבתא שלי ירושלמית וזה יצא ממש טעים!!!!!!!!!!!!!!!
  • עדי סופר
    י"ז תמוז תשע"ז
    הוא ממש ממש טעים שווה לנסות!!!
  • רחלי אסרף
    ח' כסלו תשע"ח
    הכנו, וזה פשוט פצצה!!!
  • אמיתי
    ח' טבת תשפ"א
    וואו נראה ממש טוב אני אנסה
  • מושי
    י' כסלו תשע"ז
    נראה טוב המתכון הזה מעניין אם הוא באמת טעים
  • חסוי
    כ"ט תמוז תשע"ח
    אני לא יכולה להכין את זה אני לא ירשלמית חחחחחחחח
  • איילת השחר :)
    י"ז טבת תשע"ט
    כמות?
  • שמואל לוי
    ד' כסלו תש"פ
    היה ממש טעים תודה
  • אבישג
    ב' כסלו תשפ"א
    נשמע טוב!
  • תהילה מו.
    כ"ג תמוז תשע"ח
    באמת????????.. גם אני מנסה!!!
  • אני
    כ"ה אייר תשפ"א
    משהו יכול לשלוח תמונה של איך שזה יוצא בסוף?
  • אין לי שם
    ג' שבט תשע"ט
    לכמה מנות זה?
    • חיעכג
      י"ח אייר תשפ"א
      לא טעים
  • עדי
    ט"ו אלול תשפ"א
    איילה עורכת תוכן זה נראה מאד טעים. אבל כמה זה חצי קילו? אשמח לתשובה מהירה תודה רבה מראש. עדי