חכמולוגי
השף הצעיר

המטבחון- מי לא שמע על פוייקה?

  

פוייקה

     

 

תגידו, מה אוכלים אצלכם במדורה? תפוחי אדמה צלויים? מרשמלו? לכבוד ל'ג בעומר, רציתי לספר לכם על כלי בישול מיוחד שמשתמשים בו במדורה - הפויקה.

 

• פויקה הוא סיר מתכת עגול וגדול, בעל שלוש רגליים, שמעמידים אותו מעל גחלים. הוא עשוי ברזל יצוק, מה שמאפשר לחום להתפשט בו בצורה אחידה, ולבשל את התבשיל לתפארת!

 

• מוצאו של הפויקה מהולנד, ומשם הוא הגיע לדרום אפריקה עם ההולנדים שהיגרו לשם. פויקה פרושו סיר באפריקנס, שהיא שפת הדיבור בדרום אפריקה.

 

• כיום הפויקה נפוץ ברחבי העולם בעיקר בקרב מטיילים. אתם אוהבים לאכול את ארוחת הערב שלכם מסביב למדורה ולא במטבח הממוזג? נסו להשיג פויקה.

 

• יש כל מיני גדלים של פויקה, והמידה נקבעת לפי מספר העופות השלמים שאפשר להכניס פנימה. מספר 14 הוא הגדול ביותר, והוא באמת גדול! כמעט כמו סיר של קניבלים…

 

• יש הרבה מתוכנים לבישול בפויקה, אבל מביני דבר אומרים שאפשר פשוט לזרוק לתוך הסיר כל מה שמתחשק לכם - בשר, קטניות, ירקות, נוזלים (מים או יין או מה שתרצו…), תבלינים - ולחכות. בישול בפויקה דורש סבלנות, אז שירו בינתיים הרבה שירי ל'ג בעומר, שחקו משחקים, ואחרי שעתיים שלוש, תוכלו לאכול.

 

 בתאבון

  

 

התגובות שלכם

  • בניה
    י"ד אייר תשע"ה
  • צופיה
    י"ד אייר תשע"ה
    מנסיון, פויקה זה אחד הדברים!!!!!!!! יוצא שיא הטעים!!! ממש ממש כדאי לנסות!!
  • דוד זדה
    ט"ז חשון תשפ"א
    אין על פוייקע זה ממש טעים אבל לוקח לזה לפעמים שעות!
  • בנו של מלך העולם
    י"ב ניסן תש"פ
    פויקע זה מטורף
  • אמונה חיה שחור
    י"ח אלול תשע"ח
    פוייקה זה תותח!!!!!!!!!!!!!!!! אצלנו בסניף נריה ה-ת-ו-ת-ח עושים כל שנה מסטרפוייקה!!!!!!!!!!! באמת אפשר לזרוק הכל!!!!!!!!!!!! אבל הכי הכי הכי חשוב זה להוסיף קולה!!!!!! (זה באמת מומלץ וטעים!)
  • חסויה
    ט"ז אייר תשפ"א
    נכון אבל עדיין שווה גם אצלנו בסניף טלמון עשו את זה וזה מטורף!
  • מוריה
    י"ח אייר תשפ"ג
    יפה