חכמולוגי
השף הצעיר

המטבחון- מתכון לחיסול המצות...

  

מצברייל- מתכון מאת נהרה בלטמן

   

 

המצרכים

- 5 מצות מפוררות    (הכי קטן שאפשר)

- שני שליש כוס חלב

- 2 ביצים

- 3 כפות סוכר

- כפית קינמון

קמצוץ מלח

- חצי כוס צימוקים

     (לא חובה)

- אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה:

 

שמים את החלב ואת המצה בקערה, משהים 5 דקות, ומוסיפים את שאר המרכיבים (חוץ מאבקת הסוכר). מוסיפים קמח מצה\תפו''א לפי הצורך.


מהעיסה שהתקבלה מגלגלים כדורים (בגודל של קופסת גפרורים) שוטחים אותם ומטגנים משתי הצדדים עד שהם נהים חומים.

 

- מפזרים אבקת סוכר מלמעלה ו.... ב-ת-א-ב-ו-ן !

 

 

התגובות שלכם

  • אליה סדון
    כ' ניסן תשע"ט
    הכי טעים שיש !!!!!!!!
  • חסוי
    ה' אלול תשע"ז
    נראה ממש טעים
  • חסוי
    ט' ניסן תשע"ט
    זה ממש נראה טעים
  • לא לטעמי
    ח' סיון תשע"ט
    קוראים לזה מצברייט ולא מצברייל!!!!
  • מה אכפת לכם?
    כ' ניסן תש"פ
    זה לא אמור להיות מתוק כאילו עם אבקת סוכר וחוץ מזה אנחנו לא אוכלים שרויה וגם לא קמח תפוחי אדמה אז אנחנו מכינים רק מצות עם ביצים ואגב קוראים לזה מצברייט או מצה בריי אבל לא מצברייל...
  • חסוי
    י"ג שבט תשפ"א
    אנחנו מכינים רק עם ביצים ומצה וחוץ מזה קוראים לזה מצברייט לא מצברייל
  • חסוייייייייייייייי
    י"א ניסן תשע"ט
    חחחח............. באו נראה איך זה יצא חחחח.............
  • מלאכי
    י"ג כסלו תשפ"א
    חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
  • עידו חיו
    ג' אלול תשפ"א
    נראה טעים ממש